ЦИТАТИ:

"Групата ви не е съвсем лоша. Също не е и съвсем добра. Не ставайте твърде добри, защото така ще бъдете просто поредната противна банда."
-Брус Спрингстийн (след като изсвирва "Gloria" с RBR през 1994)

"Придържайте се към музиката и оставете книгите за мен."
-Йани (на турне за представяне на книгата си "Йани в думи", след като научава за RBR)

"Ние свирим толкова добре, колкото Металика пише романи."
-Дейв Бари

"Rock Bottom Remainders? Кои, по дяволите, са тези?"
-Кърк Хамет, Металика

"The Rock Bottom Reminders med frfattare i spetsen ... Detta var en unik musikhistorisk h?ndelse, satillvida att i stort sett alla redan var [och ?r] k?nda, men inte som musiker utan kritiker, forfattare och serietecknare. R B R skulle bara tj?na ett syfte, en gang.":
(нещо относно това, че сме на върха на класациите в Скандинавия, от шведски, поне така мислим, сайт)

"Или няма да бъда журналист, или ще съм журналист с импресарио."
-Дейв Бари

"Хората хвърлят бельо по мен. Те определено никога не правят това, когато разписвам книги."
-Мат Гронинг

" Там има публика и ключът е да им 'сритаме задниците'."
-Стивън Кинг

"Това е шанс да се направя на глупак в напълно различна част на Америка."
-Скот Търоу на турнето на Западния бряг

"Да работя с Rock Bottom Remainders придаде ново значение на думата 'свирене'!"
-Роджър МакГуин

[за репертоара] ..."Това са песни, на които хората са се натискали на задната седалка доста отдавна. Тези песни наистина ги карат да се чувстват отново на 20 години... На по-младите (слушатели) ще кажем, че вероятно са заченати на фона на тези песни. Много е важно те да схванат пълния ефект и вдъхновение, което е довело до създаването им."
-Ейми Тан

"Между другото, разликата между прилично изпълнение и велико изпълнение на "Gloria" е забележимо само за най-превзетите сред потящите се орди на дансинга (едно от двете изисквания за всеки гиг на RBR)."
-Джон Маршъл, Seattle Post Intelligencer

"Ние не свирим на концерти...ако има редове от седалки, въобще не се вясваме. Трябва да има дансинг и бира. Защото колкото повече пият хората, толкова по-добре звучим ние."
-Ридли Пиърсън

"Питах мога ли да играя сърфистка? А те:"Оо, не - ще бъдеш уличница. Абсолютна кучка." И аз: "OK, занимавала съм се с достатъчно такива. Мисля, че ще докарам вид."
-Катрин Крайър, съдебен телевизионен репортер, бивш съдия в Тексас (Гост беквокалистка на гига в Лос Анджелис - април 2003.

Облечена с разкъсана черна тениска и мрежести чорапи. Микрофонът й въобще не е бил включен :))

"Нямам талант...Аз съм наистина абсолютното рок дъно. За всички останали е име. За мен е прилагателно."
-Скот Търоу

"Когато сте по средата на някоя песен, какво си мислите? Имам предвид, мислите ли за песента? Или само: "Толкова съм богат!"
-Стив Мартин интервюира групата на специалното събитие "Освен Музиката" в Лос Анджелис (Турнето "Огнен крак в корема" - април 2003)

"Когато сме на турне, е като лагер с любимите ми писатели, само че до писане никога не се стига... Обикновено слушаме вицовете за чужденци на Дейв Бари."
-Мич Албъм

"Да си призная, мразех тази песен, но представата за Ейми със садо-мазо дрехи и с камшик, която влачи Джоуъл Селвин на каишка, ме възбуди."
-Ал Купър